Изследване разкри, че алкохолът активира специален протеин в мозъка, който е свързан с апетита и вероятно действа като отключващ механизъм за внезапния глад след пиене.
Учени от института „Франсис Крик“ във Великобритания инжектирали алкохол
на мишки в продължение на три дни. Дневното количество, което те
получавали, било еквивалентно на две бутилки вино или 10 бири при
хората.
Алкохолът предизвикал необичайна дейност на невроните AGRP, които активират глада. В резултат на това гризачите поглъщали повече храна от обичайното.
Важно за алкохола е също, че сам по себе си е много калоричен.
Намалява действието на метаболизма, което води до временно спиране на
изгарянето на мазнини, тъй като тялото е заето изцяло с обработката на
алкохола.
Няма коментари:
Публикуване на коментар